Когато Оле Гунар Солскяер замени Жозе Моуриньо на поста начело на Манчестър Юнайтед през декември миналата година, последва ренесанс в представянето и мнозина видяха в норвежеца така търсения наследник на сър Алекс Фъргюсън. Но девет месеца по-късно вече няма и следа от това топло посрещане. 

След поредния слаб мач от началото на кампанията и поражението от Уест Хем с 0:2, последваха бурни освирквания за мениджъра. А когато се появи в понеделник на тренировъчната база Керингтън, беше посрещнат от тълпа фенове, които крещяха в лицето му, че трябва да подаде оставката си. 

Норвежецът не отвърна на недоволните запалянковци, но това стори друга легендарна фигура от историята на "червените дяволи" Рио Фърдинанд. Бившият защитник, който е спряган за спортен директор на "Олд Трафорд", се опълчи на привържениците. 

"Откъде идва това ваше недоволство? Защо да изгоним Оле? Искате всяка седмица да сменяме мениджърите ли? Един лош резултат и хоп, махаме наставника, това ли искате? Преди две седмици не чувах някой да скандира, че иска уволнението на Оле, а сега променихте мнението си за две седмици. Хайде, стига", заяви Фърдинанд в емоционалната си реч пред феновете.