Асът на Челси Франсеск Фабрегас счита, че работата с Жозе Моуриньо е повлияла в същата степен върху кариерата му, както тази с Арсен Венгер в Арсенал.

Испанецът се яви интересен събеседник преди финала за ФА Къп между „сините” и водения от Моу Манчестър Юнайтед. Сблъсъкът за най-стария футболен трофей ще бъде на 19-и май насред митичния „Уембли” от 19,15 часа, като ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 2, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Именно при втория си период начело на Челси Жозе Моуриньо купи Сеск Фабрегас от Барселона (през лятото на 2014-а), а испанецът бързо стана един от любимците на „сините” фенове, след като стана част от два шампионски състава.

Настоящата кампания не е от леките за Челси, като спечелването на ФА Къп би бил единственият светъл лъч. Тимът остана извън топ 4 на Висшата лига за разлика от Манчестър Юнайтед, който предварително си бе осигурил второто място. Много е вероятно финалът срещу „червените дяволи” да се окаже последният мач за Антонио Конте като мениджър на лондончани.

„Обичам го”, заяви Фабрегас по адрес на Моуриньо. „Винаги ще го повтарям. Дължа му много за това, че ме доведе в Челси. Винаги ще го помня.”

„През първата ми година в Англия, Арсен Венгер ме третираше като син, но никога не съм бил по-близък с някого колкото с Жозе. Имам предвид начина, по който се отнасяше с мен, по който ме караше да се чувствам, по който ме направи лидер на отбора.”

„Това беше фантастично и четирите години, които вече натрупах в Челси, завинаги ще си останат светъл спомен.Изживяването беше възможно само благодарение на Жозе.”

„Историята на случилото се помежду ни – аз играх за Арсенал, когато той менажираше Челси, после бях в Барселона, а той водеше Реал Маддрид – конфронтирахме се постоянно, но после се успокоихме и изградихме добри взаимоотношения.”

„Всичко това е много хубаво, но се надявам във финала неговият отбор да няма ден и Челси да победи”, завърши Фабрегас.