Манчестър Юнайтед все още е аутсайдер в битката за титлата във Висшата лига. Това мнение споделя легендата на Ливърпул Джейми Карагър, според когото действащият шампион Ливърпул и Манчестър Сити остават фаворити за спечелването на надпреварата на Острова.

"Една седмица имате усещането, че с Юнайтед е свършено, а две седмици по-късно са на върха. Тотнъм също беше на върха за известно време. Челси също имаше своите моменти, в които изглеждаше заплашително", започна Карагър в своя прочит на ситуацията във Висшата лига пред Goal.com.

Getty Images/Gulliver
51 снимки

"Поне според мен в края на сезона битката отново ще бъде между Сити и Ливърпул, но Манчестър Юнайтед определено се намеси в надпреварата. Всички искахме да видим как останалите отбори се доближават до Ливърпул, защото имаме нужда от по-конкурентна среда, отколкото беше през миналата година", добави Карагър.

"От гледна точка на Ливърпул, беше страхотно да спечелят титлата по начина, по който го направиха, но всеки иска да види конкурентна борба за титлата. Никой не иска един отбор да бъде с 20 или 30 точки пред останалите. Искам Ливърпул да спечели титлата, но това да се случи в свирепа битка до края."

Gulliver/Getty Images
90 снимки

"Бих искал да видя, че нужният брой точки за спечелването на Висшата лига е под 90, защото това ще означава, че имаме по-интересна надпревара за титлата и точно това получаваме в момента", завърши бившият бранител на мърсисайдци. В момента Манчестър Юнайтед е лидер във Висшата лига с актив от 40 точки - с две повече от втория и третия Манчестър Сити и Лестър.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ливърпул се нарежда на четвърто място с 34 точки и ще има възможност да скъси дистанцията до върха. "Червените" се изправят срещу Бърнли на "Анфийлд" в четвъртък от 22,00 часа.