Манчестър Юнайтед загубиха дербито от своя градски съперник Манчестър Сити с 6:3. Ерик тен Хаг не остана доволен най-вече от характера, показан от "червените дяволи".

"Доста просто е. Липсваше ни вяра. Когато нямаш вяра на терена, няма как да печелиш мачове, неприемливо е. Бяхме недисциплинирани в следването на инструкциите и бяхме наказани, това се случи. За мен беше изненада. Не бяхме смели, имаше много свободни пространства, но ни липсваше кураж.

Поздравявам Манчестър Сити, но нашето представяне не беше добро. Трябваше да имаме вяра и да се справим с индивидуалните грешки, и с отборните такива. На полувремето променихме някои неща, поведението ни също претърпя промяна. Видяхме различен Манчестър Юнайтед след почивката, създадохме някои положения. Бяхме по-смели, по-агресивни, отидохме в противниковото поле и отбелязахме три гола. В този момент не мога да мисля за позитиви. Подведохме нашите фенове и нас самите и сме много разочаровани", коментира треньорът на Манчестър Юнайтед пред BBC, след загубата от "гражданите".

Това бе едно от най-тежките поражения на "червените дяволи", след като бяха записали четири поредни победи във Висшата лига, докато Манчестър Сити продължават да нямат загуба от началото на сезона.