Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба се изказа много ласкаво за мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, с когото се познава добре.

Котдивоарецът сложи край на кариерата си в сряда, с тима на „сините“ той е печелил титлата под ръководството на португалския специалист.

„Мисля, че ако Моуриньо поеме Манчестър Сити, той ще спечели титлата два пъти, може би дори три. Той получава толкова критика, защото сам е задал стандарта да печели, печели и да печели, а сега не го прави или има същите резултати“, сподели Дрогба.

„Моуриньо все още е добър. Трябва да погледнете мениджърите, които бяха в Манчестър Юнайтед през последните няколко години. Да си треньор на отбора след сър Алекс Фъргюсън, не е лесно, а и финансите, които са имали тогава, не са същите като сега.“

„Хората обръщат внимание само на най-добрите, а той е един от най-добрите, затова получава всичко това. Мисля, че Моуриньо пое това предизвикателство, защото е наистина голямо предизвикателство. Но ако хората те критикуват, тогава как да се насладиш? Трудно е“, допълни бившият нападател.

„Все пак Моуриньо е човек. Той се опитва да промени подхода си, така правят добрите мениджъри, когато нещата не се получават“,допълни още Дидие Дрогба.

Манчестър Юнайтед не стартира успешно сезона и сега се намира на 12 точки от първата позиция във Висшата лига.