Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отхвърли предположенията, че диспутът с клуба около новия договор е повлиял на Давид де Хеа за грешката, която испанецът допусна при първия гол на Арсенал в неделното дерби от Висшата лига.

„Топчиите” спечелиха с 2:0 на своя „Емиратс”, а в 12-ата минута Гранит Джака откри резултата след странна реакция на вратаря при далечния удар. Швейцарецът не отправи чак толкова сериозен шут от дистанция, а Де Хеа прецени напълно грешка посоката на фалца, макар и да имаше перфектна видимост.

Това накара легендата на Юнайтед Гари Невил в едно от коментарните студия на Острова да предположи, че явно ситуацията около контракта се отразява върху представянето на 28-годишния мадридчанин. „Давид е твърде голям професионалист, че да позволи на ума си да блуждае. Това са най-добрите футболисти, те знаят как да се фокусират”, контрира Солскяер.

„Не класифицирам изявата му като грешка. Стоял съм точно зад топката. Просто не оказахме достатъчно натиск върху Джака. Той пък може би е бразилец заради начина, по който ритна топката и тя се движеше из въздуха. Тръгна първо вляво, а после си промени тотално траекторията. Това е просто едно от тези неща”, допълни Солскяер.