Отборът на Манчестър Юнайтед продължава с дяволски доброто си представяне под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Преобразеният тим се наложи с 2:0 над Нюкасъл в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Срещата се проведе на Сейнт Джеймсис Парк, а ключът към четвъртия успех на норвежеца този път се оказа усетът му към сполучливите смени. Титулярът Маркъс Рашфорд беше замесен и при двете попадения.

Въпреки че този път не бе толкова резултатен, Манчестър Юнайтед може да се похвали с първа чиста мрежа при новия си мениджър. В изминалите три срещи „червените дяволи“ победиха последователно Кардиф с 5:1, Хъдърсфийлд с 3:1 и Борнемут с 4:1. По този начин, откакто Оле Гунар Солскяер замени Жозе Моуриньо, „червените дяволи“ вече имат 14 попадения и 12 точки.

Головете за успеха, който може би не бе толкова бляскав като предишните, реализираха Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд след почивката.

Оле Гунар Солскяер направи три промени в стартовия си състав, като заложи в игра на Антонио Валенсия, Хуан Мата и Фил Джоунс. Алексис Санчес седна на резервната скамейка за визитата на Нюкасъл, редом до Ромелу Лукаку и Ашли Йънг. Именно Лукаку и Санчес се оказаха смените, решили до голяма степен развитието на двубоя. 

Любопитното е, че белгийският национал се разписа само 38 секунди след появата си на терена.

Победата нареди Оле Гунар Солскяер в още една класация. Той се превърна в едва втория треньор на Юнайтед, който печели първите си 4 срещи начело на тима след Мат Бъзби през 1946 година.

Още в 4-ата минута Пол Погба опита диагонален удар, но стражът на домакините Мартин Дубравка даде заявка за добър мач.

Само за две минути Нюкасъл създаде три много опасни ситуации пред Давид де Хеа. В 13-ата минута Кристиан Атсу излезе на добра позиция, овладя топката след балонно центриране, но ударът му не затрудни много стража на „червените дяволи“. 60 секунди по-късно крилото на „свраките“ отново показа, че отляво защитата на Манчестър Юнайтед се пропуква. Повторният му удар отново не преодоля стража на гостите. Фил Джоунс успя да предотврати третия шанс за Нюкасъл, след като преди това допусна грешка, връщайки топката назад. Саломон Рондон в крайна сметка не успя да отправи удар.

В 25-ата минута Антони Марсиал стреля над вртата от близка дистанция, а 5 минути след това Пол Погба стреля, но топката излезе в аут. Последва нов шанс за гостите - Антони Марсиал намери Маркъс Рашфорд, но ударът му от центъра на наказателното поле беше блокиран от стража Мартин Дубравка.

През второто полувреме Маркъс Рашфорд продължи с добрите си изяви. Той получи топката отдясно по атаката в 51-ата минута, преодоля двама защитници и стреля от малък ъгъл, вместо да подаде, затова и топката след рикошет се оказа далеч извън очертанията.

В 59-ата минута Джонджо Шелви, който влезе няколко минути по-рано, отправи удар, който обаче беше извън очертанията на вратата. Последваха силни минути за тима на Рафа Бенитес, Кристиан Атсу отново беше изведен чудесно, но Давид де Хеа изпревари атакуващия играч на Нюкасъл.

В 63-ата минута Оле Гунар Солскяер реши да промени хода на мача. В игра пусна Алексис Санчес, който се завърна след възстановяване от контузия, и Ромелу Лукаку, на местата на Хуан Мата и Антони Марсиал. След смяната играта беше подновена с пряк свободен удар. Маркъс Рашфорд изпълни превъзходно фаул, стражът Мартин Дубравка се опита да улови коварната топка, но я изпусна, а пръв за добавка бе Ромелу Лукаку, който с дебютното си отиграване в срещата реализира за 1:0.

В 76-ата минута Кристиан Атсу отново опита да изненада съперника, този път с мощен удар отдалеч, но топката излезе в аут.

Само четири минути след това отново двете резерви на норвежеца „влязоха в употреба“. Ромелу Лукаку напредна много добре, подаде на Алексис Санчес в центъра на терена, пред наказателното поле, той пусна към Маркъс Рашфорд наляво, който с точен удар удвои преднината на „червените дяволи“ за 2:0.

В края на мача Манчестър Юнайтед направи бърза контраатака, Пол Погба можеше да покачи, но френският национал стреля неточно.

По този начин, след успеха с 2:0, „червените дяволи“ остават на 6-ото място във временното класиране с 38 точки, на 3 от Арсенал. Нюкасъл е на 15-ата позиция с 18 пункта, колкто имат още два състава от втората половина на таблицата – Бърнли и Кардиф.