Време е за дерби. Време е за най-големия мач – Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул. В неделния ден ни предстои да гледаме едно от най-суровите дербита във Висшата лига, което противопоставя честта на северозапада и драмата между двата най-титулувани клуба на Острова.

Двата отбора си дават спор на „Олд Трафорд“ от 18,00 часа и вие ще може да проследите срещата по DIEMA SPORT 2, както и на сайта Gong.bg, който ще ви направи съпричастни с текст и богато видеосъдържание.

Третият сезон на Ерик тен Хаг начело на „червените дяволи“ започна неуверено. Отборът загуби финала за Къмюнити Шийлд след изпълнение на дузпи срещу Манчестър Сити, а в първия мач от Висшата лига успя да постигне трудна победа с 1:0 срещу Фулъм, благодарение на късен гол от новото попълнение Джошуа Зиркзее. През миналия уикенд обаче, Манчестър Юнайтед претърпя разочароваща загуба от Брайтън с 1:2, след гол в добавеното време. Мейсън Маунт получи нова контузия, която ще го извади от игра за около месец. Също така, Расмус Хойлунд, Люк Шоу и новото попълнение Лени Йоро остават извън сметките, което означава, че Тен Хаг ще трябва да прави промени в състава и да разчита на наличните си опции.

Матайс де Лихт и Зиркзее са готови да дебютират като титуляри, като последният вероятно ще замести Маунт, за да освободи Бруно Фернандеш от задълженията му като фалшива деветка. Алехандро Гарначо също има шанс да започне като титуляр. Междувременно, Скот Мактоминей е на крачка от трансфер в Наполи и няма да вземе участие в следващия мач, докато полузащитникът на Пари Сен Жермен Мануел Угарте се очаква да бъде представен през уикенда като играч на „червените дяволи“. Не е ясно обаче дали ще бъде регистриран навреме за предстоящата среща. Спекулациите около бъдещето на Джейдън Санчо продължават, като последните новини сочат, че Ювентус се е отказал от идеята да го привлече. В същото време се появиха информации, че Манчестър Юнайтед води преговори с Челси за размяна, която би довела Рахийм Стърлинг на „Олд Трафорд“.

От другата страна, новият треньор на Ливърпул Арне Слот се подготвя за дербито срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, което се очаква да бъде един от най-големите мачове на сезона в Премиър лийг. Слот, който стартира обещаващо с две поредни победи с 2:0 срещу Ипсуич Таун и Брентфорд, се изправя пред първото си сериозно изпитание в това напрегнато съперничество.

Снимки: Gulliver/GettyImages
81 снимки

Победа срещу Манчестър Юнайтед би затвърдила позицията на Слот и би изпратила силен сигнал към претендентите за титлата. Очаква се Ибрахима Конате да запази титулярното си място в централната защита, тъй като Джарел Куанса е под въпрос заради контузия. Вероятно Слот няма да прави значителни промени в състава, като Диого Жота ще води атаката, а Райън Гравенберх ще продължи да дирижира играта в халфовата линия.

Тази стабилност може да се окаже решаваща, докато Ливърпул се стреми да надгради добрия си старт на сезона. В последната седмица мърсисайдци също се активизираха на трансферния пазар, след като не бяха привлекли нови играчи. Наскоро те обявиха привличането на грузинския национален вратар Гиорги Мамардашвили, който ще остане под наем във Валенсия до края на сезона, преди да се присъедини официално догодина. В четвъртък беше обявено и привличането на крилото Федерико Киеза от Ювентус, но Слот посочи, че италианецът едва ли ще вземе участие в дербито срещу Манчестър Юнайтед.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Андре Онана – Нусаир Мазрауи, Хари Магуайър, Лисандро Мартинес, Диого Далот – Каземиро, Коби Мейно – Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд – Джошуа Зиркзее

Ливърпул (4-2-3-1): Алисон – Андрю Робъртсън, Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате, Трент Александър-Арнолд – Алексис Мак Алистър, Райън Гравенберх – Луис Диас, Доминик Собослай, Мохамед Салах – Диого Жота