Легендарната седмица на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм е осмият член в Залата на славата на Висшата лига. Той ще прави компания на Алан Шиърър, Тиери Анри, Ерик Кантона, Рой Кийн, Денис Бергкамп, Франк Лампард и Стивън Джерард. Така "червените дяволи" стават с най-много представители до момента в звездната селекция на безсмъртните в лицето на Ерик Кантона, Рой Кийн и сега Бекъм.

Бившият капитан на Англия помогна на 20-кратните шампиони да завоюват 6 трофея от Премиър лийг и Шампионската лига през 1999 година, когато клубът постига първи и единствен требъл до момента за английски отбор.

"Чест е да бъда приет в Залата на славата на Премиър лийг редом с тези легенди на играта и лигата. Висшата лига бе толкова важна част от кариерата и живота ми и съм удовлетворен да бъда признат заедно с тези икони, с които играх, съревновавах се и черпих вдъхновение от тях", сподели той пред сайта на Премиър лийг.

"Още по-горд съм, знаейки че съм избран от феновете. Поледната една година показа колко важна част са привържениците за играта и е толкова страхотно отново да ги видим да се връщат бавно на стадионите, защото те правят футбола наистина специален. Винаги през кариерата си съм казвал, че съм щастливец да имам тези невероятни запалянковци, които ме подкрепяха безкрайно, така че благодаря на всички, които са гласували", добави още той.

С екипа на Манчестър Юнайтед Бекъм изиграва 265 мача във Висшата лига, вкарвайки 62 гола, гарнирайки представянето си с 80 асистенции.