Макар все още да сме далеч от подобен момент, нищо не ни спира да заключим, че денят, в който Жозе Моуриньо се оттегли от треньорския занаят, ще бъде една голяма загуба за футбола. Специалния е невероятно колоритна фигура и за пореден път го доказа в любопитен епизод от интригуващото дерби с Арсенал (2:2).

Размяна на крошета, но без победител на Юнайтед-Арсенал

Мачът между два от традиционните гиганти в английската игра се оказа достатъчно напечен, както всички очакваха, като далеч нямаме предвид единствено развоя на резултата. Емоциите преливаха както на терена, така и извън него. И двата отбора преследваха победата до последно, затова и всяко отсъждане на рефера Андре Маринър се гледаше под лупа.

В 82-ата минута съдията видя фаул на Маруан Фелаини срещу Лукас Торейра, а Моуриньо определено счете, че неговият играч е спечелил чисто топката. Затова бесният португалец се изстреля от мястото си на пейката, направи няколко крачки и вкара мощен ритник в един от парапетите на „Олд Трафорд”.

Секунди по-късно наставникът си даде сметка, че точно срещу мястото където изрита, стои невръстен привърженик на Юнайтед. Той се усмихна на детето и след това с мил жест отиде да го поздрави, съзнавайки че поведението му е притеснило момчето.