Манчестър Юнайтед победи Фулъм с 1:0 в двубой от първия кръг на Висшата лига. Единственото попадение бе дело на появилият се като резерва Джошуа Зиркзе, като нападателят отбеляза дебютния си гол с екипа на "червените дяволи" в самия край на срещата. Двубоят бе двуостър, но Манчестър Юнайтед имаше по-добрите и по-чисти ситуации пред противниковата врата. Все още тимът на Ерик тен Хаг не изглежда докрай убедително, но започна успешно с три точки в актива си.

Getty/Gulliver images
19 снимки

В 12-а минута дойде първият сериозен шанс в двубоя, след като Кени Тете си освободи по страхотен начин пространство и опита силен удар в горния ляв ъгъл, но Андре Онана блесна с великолепно спасяване, избивайки с една ръка в корнер.

Десетина минути след това Бруно Фернандеш получи добра топка в противниковото наказателно поле, но от малък ъгъл опита трудно изпълнение, което не бе в очертанията на вратата. В 29-а минута отново Бруно Фернандеш можеше да се разпише, след като защитата на Фулъм допусна груба грешка, а португалецът бе очи в очи с Лено, но изстрелът на полузащитника бе спасен.

В 36-а минута Амад Диало центрира за втори път чудесно от корнер, а Каземиро успя да се пребори във въздуха, като отправи изстрел с глава, който премина на сантиметри от десния страничен стълб на Фулъм.

Още в първите минути на втората част отново Манчестър Юнайтед създаде опасно положение, като Бруно Фернандеш отклони към Мейсън Маунт, но ударът на последния бе спасен от Лено. Секунди след това Коби Мейно опита късмета си от границата на наказателното поле, но не бе точен и топката излезе в аут.

В 87-а минута Алехандро Гарначо получи на десния фланг и пусна чудесен пас към точката на дузпата, а Джошуа Зиркзе, който се бе появил като резерва, бе готов да реагира и успя с едно докосване да отправи перфектния удар, с който да открие резултата - 1:0 за Манечстър Юнайтед.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед можеше и да вкара второ попадение, след като организира контраатака, станала възможна след ужасяваща грешка на Калвин Баси в защита, а Маркъс Рашфорд намери Алехандро Гарначо, който на опразнената врата шокира, като не успя да уцели дори вратата на Фулъм.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: 24. Андре Онана, 3. Нусаир Мазрауи, 6. Лисандро Мартинес, 5. Хари Магуайър, 20. Диого Далот, 18. Каземиро, 37. Коби Мейну, 16. Амад Диало, 7. Мейсън Маунт, 10. Маркъс Рашфорд, 8. Бруно Фернандеш

Фулъм: 1. Бернд Лено, 33. Антони Робинсон, 3. Калвин Баси, 31. Иса Диоп, 2. Кени Тете, 32. Емил Смит Роу, 20. Саша Лукич, 18. Андреас Перейра, 17. Алекс Иуоби, 11. Адама Траоре, 9. Родриго Муниз