Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е бил доста недоволен от работата си с треньорите в клуба в последните години. 31-годишният испанец е един от най-постоянните футболисти на "Червените дяволи" в последните години и дори спечели приза за Най-добър играч в клуба през миналия сезон.

В същото време обаче той бе обект и на някои критики относно играта си и по-конкретно за участието му при притежанието на топката, излизането за високи топки, както и за играта му извън наказателното поле. Испанецът обаче смята, че вина за това, че не е развил напълно качествата си, имат треньорите, с които работи в последните години на "Олд Трафорд", пише "Атлетик".

През Манчестър Юнайтед преминаха някои доста сериозни специалисти като треньори на вратарите. Въпреки това Де Хеа има забележки в работата си с тях. Той смята, че това е и причината да загуби титулярното си място в националния отбор на Испания, тъй като Луис Енрике предпочита вратари, които са полезни не само при спасяванията на противниковите удари, но и допринасят за други аспекти от играта.

Сега Де Хеа се надява, че с идването на новия мениджър Ерик тен Хаг ще има възможност да подобри играта си. Нидерландецът също има сериозни изисквания към своите вратари, като иска те да имат по-голямо влияние върху играта на отбора. Де Хеа обаче е готов да се учи и да адаптира играта си към изискванията на наставника.