Крилото на Манчестър Сити Кевин Де Брюин ще пропусне ключовия сблъсък с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд” утре. Това потвърди мениджърът на „гражданите” Пеп Гуардиола на пресконференцията си преди срещата.

Де Брюин се контузи през уикенда в дербито с Тотнъм, спечелено от Сити с 1:0. Гуардиола сподели, че белгиецът има мускулен проблем, който ще му попречи да играе в манчестърското дерби, но изрази надежда, че ще се завърне в игра още през този сезон.

„Става дума за мускулен проблем. Следим ситуацията с него ден за ден, но той няма да бъде на линия за утре. За съжаление той имаше контузия, след това още една, след това още една. Кевин имаше три или четири проблема с мускулите си, които бяха вследствие от контузията в коляното му”, коментира Гуардиола.

Според испанския специалист основна вина за травмите в Англия има наситения календар и множеството мачове.

„За съжаление в Англия нямаш време да се подготвиш добре. Най-добрият начин е да направиш пълна предсезонна подготовка. Трябва да отделяме внимание на малките детайли. Ще видим дали ще може да изиграе още един или два мача преди края на сезона, а след това да направи добра предсезонна подготовка”, допълни той.

Двубоят между двата манчестърски тима може да се окаже от особена важност за битката за титлата в Англия. В момента лидер в подреждането е отбора на Ливърпул с две точки преднина пред Сити, който е и с мач по-малко – именно сблъсъка на „Олд Трафорд” утре. Равенство и ли загуба за „гражданите” в дербито би наклонило везните сериозно в полза на Ливърпул, три кръга преди края на кампанията.