Тимът на Манчестър Юнайтед сключи партньорство с "Alibaba", обявиха от клуба. По този начин „червените дяволи“ ще предлагат ексклузивно съдържение на близо 700 милиона потребители по целия свят и най-вече в Азия, където отборът имат значителна фенска база.

След като двете страни сключиха договор, "Alibaba" ще предлага живи предавания на част от мачовете на първия отбор, избрани моменти от всички двубои, оригинални продукти и първи по рода си видео стрийминг канал през платформата "Youku".

Той ще излъчва мачове на отборите от Академията, на женския състав и контроли на първия тим. Освен това, потребителите ще могат да плащат единични суми за мачове на Манчестър Юнайтед във Висшата лига и ще разполагат със специализирано съдържание за китайските футболни фенове.

Договорът между двете страни предлага на 20-кратните шампиони и изграждането на онлайн магазин в "Tmall", който ще бъде официалният разпространител на фен-артикули за китайския пазар.

"Горди сме, че разполагаме със страстна и лоялна фенска маса в чужбина, а Китай е огромна част от нея. Винаги търсим нови начини за връзка с феновете и това партньорство ни предоставя всичко нужно", заяви Ричард Арнолд, който е директор в "Manchester United Group".