Челси победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на стадион "Уембли" и завоюва Купата на Футболната асоциация за осми път в историята си. Единственият гол в двубоя бе дело на Еден Азар от дузпа в средата на първото полувреме.

Първото по-сериозно положение за гол в мача бе за "сините" в деветата минута, когато Еден Азар нахлу в наказателното поле на съперника и стреля, но Давид де Хеа с крак парира удара му.

В 20-ата минута Азар отново се озова се озова в пеналта на "червените дяволи" и бе фаулиран от Фил Джоунс. Съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа и показа жълт картон на Джоунс. Зад топката застана Азар и реализира наказателния удар, давайки преднина на Челси. В 70-ата минута Де Хеа отрази изстрел на озовалия се сам срещу него Марко Алонсо, а при разбъркването след това играчите на Челси поискаха втора дузпа, след като Ашли Йънг игра с ръка, но Оливър след консултация с асистентите си отсъди само корнер в полза на "сините". В 81-ата минута Пол Погба можеше да изравни резултата, но ударът му с глава мина покрай страничната греда. В оставащите минути Челси удържа натиска на съперника си и не допусна гол, за да триумфира за осми път в турнира в своята история. Мениджърът на лондонския отбор Антонио Конте, за който това може да се окаже последен мач начело на отбора от "Стамфорд Бридж", спечели първа купа в кариерата си

Манчестър Юнайтед пропусна възможността да се изравни с рекордьора по спечелени титли с Арсенал (13). За Жозе Моуриньо това бе шести финал в Англия - два за ФА Къп и четири за Купата на Лигата, като бе спечелил и петте предишни, но днес претърпя провал и Манчестър Юнайтед не успя да се окичи с трофей.