Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани се забърка в сериозен скандал часове след фамозното си представяне на терена, с което изработи победата на своя отбор в двубоя срещу Саутхамптън. Уругваецът влезе като резерва и се превърна в герой за тима си, който направи обрат от 0:2 до 3:2. Кавани подаде за един от головете и сам вкара другите два. 

След двубоя 34-годишният нападател се забърка в неприятности заради публикация в социалните мрежи. Кавани сподели в "Инстаграм" пост на свой фен, който съдържаше снимка на голаджията и текст на испански, който гласи "Обичам те, Матадоре". В отговор нападателят написа "Gracias Negrito!".

Последното веднага бе възприето като реплика с расистки характер. Три часа след това публикацията бе изтрита. От клуба са обяснили, че Кавани е вложил приятелски чувства в това обръщение и думата има съвсем различни конотации в Южна Америка. От Манчестър Юнайтед са разяснили на Кавани, че във Великобритания на подобни изказвания обаче се гледа по друг начин и нападателят много трябва да внимава за речника си в това отношение. 

Английските медии твърдят, че ФА ще разследва случая. Според правилата на асоциацията прояви на дискриминационно поведение в социалните мрежи се санкционира с минимум три мача наказание, докато подобни прегрешения на самия терен се наказват с между 6 и 12 срещи. 

През 2011 година Луис Суарес, който по това време играеше за Ливърпул, бе наказан за осем мача заради това, че неколкократно бе използвал същата дума (б.ред. "negrito") по адрес на бранителя на Манчестър Юнайтед Патри Евра. Тогава Суарес и неговата защита се опитаха да обяснят, че думата има съвсем различен смисъл за южноамериканците, но това не помогна на уругваеца.