Спряганият за нов спортен директор на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар заяви, че Давид де Хеа не е незаменим за "червените дяволи" и че трябва да се вземе решение относно неговото бъдеще максимално скоро. 

Ван дер Сар не желае да разкрива подробности около евентуалното си назначение като директор в мачестърския гранд, но въпреки това си позволи да изкаже мнение по темата за испанския страж. Договорът на Де Хеа изтича в края на настоящия сезон и все още не е ясно дали той ще преподпише с клуба. 

"Трябва да се вземе решение в определен момент. Доста време мина вече, така че на този етап е въпрос на "да" или "не" като отговор", каза бившият вратар на Юнайтед. 

"Има вратари, които биха могли да го заместят. Те са способни да направят крачката нагоре в развитието си. Самият аз бях на 34, когато преминах в Юнайтед, така че възможностите са на лице".

Ван дер Сар даде и своето мнение относно спадът във формата на Де Хеа през послендите месеци на вратата на "червените дяволи". 

"Формата е променлива, това е нормално. Толкова време се представя на изключително високо ниво, така че в даден момент хората забелязват някоя грешка. Няма поводи за притеснения обаче, той е великолепен вратар", завърши холандецът.