Дейли Блинд иска да остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че много рядко е използван от мениджъра Жозе Моуриньо и се смята, че почти сигурно ще бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Манчестър Юнайтед се възполва от клауза в договора на Блинд, която позволява на клуба автоматично да продължи договора му. Настоящият контракт на холандеца с „червените дяволи“ е до лятото на 2019 година.

Блинд е извън игра от януари. Той се възстановява от контузия в глезена.

28-годишният футболист е свързван с трансфер в Рома.

„В Манчестър Юнайтед все още ми имат доверие. Има много спекулации. Пет или шест футболисти, които играят на моята позиция всяка седмица са свързвани с трансфер на „Олд Трафорд“. С оглед и моя договор е нормално да се пишат подобни неща“, коментира Блинд.

Рома преговаря за защитник на Ман Юнайтед

„Това е моят четвърти сезон в Манчестър Юнайтед. През първите три сезона имам по средни 30 мача на година. Хората ме заговарят на улиците, но аз никога не съм имал проблеми. Имаме страхотен състав с много талантливи и млади футболисти като Маркъс Рашфорд, Джеси Лингард и Антони Марсиал. Мисля, че те са страхотни футболисти. Аз се наслаждавам на възможността да играя редом до Хуан Мата и да се уча от легенда като Майкъл Карик“, добави той.

Манчестър Юнайтед привлече Блинд от Аякс за сумата от 13,8 милиона паунда през лятото на 2014 година, когато мениджър на „червените дяволи“ бе Луис ван Гаал.

Дейли Блинд има 52 мача за националния отбор на Холандия. Той има 139 мача за Манчестър Юнайтед и 6 гола.