Бившият съотборник на Давид Де Хеа в Атлетико Мадрид – Пауло Асуансао разкри, че навремето звездата на Манчестър Юнайтед е имал проблем с очите. Въпреки това отказалият се вече от футбола бразилец бе категоричен, че това никога не е пречило на стража да прави най-класните спасявания.

През последните години на „Олд Трафорд” 27-годишният Де Хеа се утвърди като един от най-качествените вратари в света. В ранните си години обаче той е страдал от хиперметропия или иначе казано – далекогледство. С този факт са били запознати всички негови съотборници в Атлетико от дните, когато сегашният национал на Испания си пробиваше път в първия тим на „рохибланкос”.

Моуриньо: Няма смисъл да продаваме Де Хеа

„Веднъж той ми сподели, че има сериозен проблем с очите и не вижда много. По същото време спасяваше всичко. Това беше невероятно”, разказа Асунсао пред ESPN.

„Най-трудно му бе да играе нощем. Въпреки това пак стигаше до всички изстрели, затова се шегувах с него: „Не оперирай това око, така си е добре. Само си помисли, ако влошиш нещата.” Щом нещата вървяха добре, беше по-добре да не го пипа (окото – б.р.). Казах му да го оперира, щом кариерата му приключи.”

„Когато пристигнах в Атлетико, той беше трети вратар и само тренираше. Това, което най-много ме впечатли у него, бе начинът, по който той каза, че иска да бъде футболист.  По време на лятната подготовка той видя, че няма да получи шанс, защото имаше други хора пред него. Бордът реши да го прати под наем в по-малък клуб, но Давид не пожела. Той заяви, че обича Атлетико и няма да си тръгне.”

„Той демонстрира много характер. Неговата мечта беше да играе за Атлетико и ми сподели: „Пауло, предпочитам да бъда резерва тук и да си заслужа мястото”, добави още Асунсао.