Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни заяви, че клубът е направил голяма грешка, освобождавайки Жозе Моуриньо от поста му на мениджър през миналата година. 

Моуриньо изкара около 2 години и половина начело на "червените дяволи", спечелвайки трофеите от Купата на Лигата и Лига Европа. В третия му сезон обаче нещата тръгнаха лошо за Юнайтед и в началото на декември португалецът беше заменен от Оле Гунар Солскяер на мениджърското място.

Белгиецът Фелайни беше сред любимците на Моуриньо и бързо след идването на Сослкяер беше продаден в Китай. Самият полузащитник очевидно изобщо не смята решението за смислено. 

"Юнайтед назначи един от най-добрите мениджъри в света, който искаше да изгради печеливш отбор, но в крайна сметка го уволни. За изграждането на отбор са необходими повече от 2 години.", сподели той. 

"Не знам какво ще постигнат със Солскяер, но за мен всеки има нужда от време. През първите си два сезона в клуба Моуриньо съживи отбори и спечели трофеи. Да, третия сезон беше по-труден, но тези неща се случват. Не бива да се вземат такива прибързани решения като уволнението", завърши Фелайни.