Пол Макграт твърди, че сър Алекс Фъргюсън му е предложил 100 000 паунда, за да се оттегли от футбола, преди да премине в Астън Вила. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед прекара седем години с "червените дяволи", където записа 203 мача, в които отбеляза 12 гола.

Легендарният 81-годишен мениджър искаше от него да напусне клуба, защото "ходеше" и пиеше с тогавашния нападател Норман Уайтсайд.

Сър Алекс ме въведе в стаята и просто каза "бихме искали да спреш да играеш футбол. Много просто. И той каза, че са готови да ми дадат 100 000 паунда, за да спра напълно да играя футбол и просто да се върна в Ирландия. Мислех за това, защото тогава 100 000 паунда бяха доста пари. Но говорих с Кевин Моран и Брайън Робсън и просто казах, че искам да продължа да играя, защото смятах, че все още мога да направя нещо във футбола", каза Макграт пред The ​​Telegraph.

63-годишният ирландец вдигна Купата на Англия под ръководството на Рон Аткинсън през 1985 г., но подписа с Вила през август 1989 г. Той игра за Република Ирландия 83 пъти и вкара осем гола в 12-годишна кариера, която включва игра с ирландския отбор на Евро 88 и Световните първенства през 1990 и 1994 г. Макграт имаше труден живот след оттеглянето си от футбола. Той говори открито за битките си с алкохолната зависимост в интервю за Late Late Show през 2017 г.

"Не пия, за да бъда социален. Не пия, за да разговарям с хора или нещо подобно. Пия, за да забравя наистина, ако трябва да бъда честен. Това е просто, за да мога да лежа в собствената си къща и просто да се приготвя, а след това да се подредя и след това да се опитам да изляза някъде, където реално не искам да бъда", споделя тогава бившият защитник на Манчестър Юнатед.