Чилийското крило на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес не се присъедини към отбора си за полета към САЩ, където „червените дяволи” ще бъдат на турне. Юнайтед ще изиграе приятелски срещи зад Океана с Милан, Ливърпул и Реал Мадрид, като част от предсезонната си подготовка, която вече стартира.

Мениджърът Жозе Моуриньо качи на самолета много млад отбор, който ще се подготвя на турнето в Щатите, като на борда на самолета не се качиха Дейли Блинд и Алексис Санчес. Холандският бранител готви завръщане в Аякс в близките дни и донякъде логично не пътува със своите съотборници.

29-годишният чилиец се наслади на солидна лятна ваканция, след като Чили се провали и не се класира за Мондиал 2018, а Жозе Моуриньо и асистентите му бяха предоставили специален режим по време на почивката.

По непотвърдена информация, „Специалния” е преценил да остави звездата си да почива още, за да подобри още повече своето кондиционно състояние, преценявайки, че не е готов за предстоящите мачове в Калифорния.

Санчес е бил забелязан да хапва в ресторант в Уилмслоу със свои приятели, докато съотборниците му са чекирали багажа си на летището за идното турне.