Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг имаше нелеката задача да се опита да обясни пред медиите позорната загуба с 0:7 от Ливърпул. “Червените дяволи” претърпяха най-тежкото си поражение от 92 години насам, а самият Тен Хаг за първи път в треньорската си кариера допусна загуба с толкова разгромен резултат. 

“Мисля, че играхме добре през първото полувреме, но допуснахме една грешка в организацията в защита малко преди почивката. През второто полувреме това на терена не бяхме ние. Представянето ни не съответстваше на нашите стандарти. Не играхме като отбор. Отношението ни не беше професионално. Със сигурност съм много ядосан”, коментира Тен Хаг. 

“Неприятно съм изненадан, защото в последните седмици и месеци виждах отбора в настроение и с желание да побеждава във всеки мач. През втората част днес нямаше нищо подобно. Не се придържахме към плана си и не си свършихме работата”, продължи нидерландецът. 

“Не отговорихме на удара и това действително беше непрофесионално. Вече сме доказвали, че може да правим обрати, например в мачовете срещу Брентфорд и Манчестър Сити. Несъмнено, този резултат е голям провал и нещо неприемливо за клуб като Манчестър Юнайтед. Изключително съм разочарован и дори гневен. Трябва да приемем реалността и да подходим с необходимата решителност”, каза още Тен Хаг. 

Юнайтед беше без загуба в 11 поредни мача във всички турнири (9 победи и 2 равенства) преди днешното крушение. В исторически план “червените дяволи” са губили с по 0:7 още три пъти: от Блекбърн през 1926 година, от Астън Вила през 1930-а и от Уулвърхамптън през 1931-а.