Последната огромна звезда на българския футбол Димитър Бербатов даде обстойно интервю в Англия, в което си спомни с умиление за дните в Манчестър Юнайтед и като цяло на Острова. Той даде съвет на по-младите играчи да се борят винаги за отличия, защото в крайна сметка това е най-важното за него във футбола. 

"Когато станах шампион с Манчестър Юнайтед първия път, не показвах емоциите си на терена, но вътрешно бях.. (слага ръце на раменете си и започва да се поклаща в танц). Бях най-щастливият човек на света. Прибрах се вкъщи, танцувах гол, само с медала на врата си. Жена ми ме гледаше учудено, но тя нямаше как да ме разбере. Децата също бяха там, бях нелепа гледка."

"Дори и в съблекалнята бях пощурял от радост. И тогава влиза Райън Гигс със своя сигурно 200-и медал и ми казва: "Берба, какво по дяволите правиш?". Толкова беше свикнал да печели... И това е нещото, което Юнайтед ме накара да осъзная и това бих казал на всеки млад играч сега - да направи така, че да спечели нещо."

"За да може, когато децата му пораснат, да им каже: "Ето, деца, това е моята витрина с трофеи". Може да си Хари Кейн, но да се обърнеш назад и да не си спечелил нищо. Аз съм спечелил Висшата лига два пъти. А Стивън Джерард, който е велик, велик футболист - нито веднъж", сподели Бербо.