Бившият капитан на българския национален отбор Димитър Бербатов разкри какво са му споделили легендите на Манчестър Юнайтед - Райън Гигс, Гари Невил и Пол Скоулс след спечелването на първата му титла във Висшата лига.

Бербатов стана първият българин, спечелил Висшата лига през 2009 година, като част от тима на Сър Алекс Фъргюсън и призна, че едва не е заспал при първото си честване на титлата с отбора на Юнайтед.

„Когато бях там и спечелих първата си титла бях толкова щастлив, наслаждавах се и се гордеех, че съм първият българин, спечелил титлата във Висшата лига", каза Бербатов, който спечели две корони от Висшата лига“.

„Имаш тези пет минути радост и тогава виждаш играчите, които имат много титли от Лигата, като Гигси, Скоулс и Невил. Това им е навик. Тогава те миказаха: „Ей, Бербс, ще ти дадем 10 минути, за да се насладиш на титлата, но след това трябва преминем към следващата и следващата и следващата“, сподели Берба пред „Daily Star“.

„Спомням си първото си парти с момчета, отидохме в кръчма в Манчестър, след като току-що бяхме спечели титлатата. Имаше един китарист и всички седнахме и си взехме няколко халби с бира. Мислех, че ще заспя, към два часа сутринта бях у дома в леглото. В началото не можех да повярвам, ако бяхме в България, щяхме да сме на масите, пръскащи шампанско навсякъде. След известно време и без да питам разбрах, че за тези момчета става въпрос за този печеливш навик, това не е нещо ново и те бяха свикнали с това чувство. В случая с Ливърпул виждам защо гуят мачове и празнуват, защото това е голямо нещо за тях и не са печелили лигата от 30 години. Разбира се, че като го направите след това ще полудеете“, каза още бившата „деветка“ на Юнайтед.