Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, посъветва Маркъс Рашфорд да потърси помощ от опитните си съотборници Кристиано Роналдо и Единсон Кавани, за да се справи с лошата форма, в която се намира в последно време. Българинът призна, че навремето е бил доста срамежлив и затворен в подобни ситуации и отчита това като своя грешка, от която иска да предпази таланта на „червените дяволи“.

„Следя отблизо изявите на Макръс Рашфорд и в последно време изглежда, че нещо се случва с него. Езикът на тялото му не е този на един уверен играч. Играта му не е най-добрата, той може много повече. Нещо се случва и в клуба трябва да разберат какво", заяви Бербатов. 

"Понякога критиките са ми влияели, друг път не. Трябваше да работя и да живея с това, но никога не съм искал да се променям, нито пък някой от моите треньори е искал от мен да променям начина си на игра, защото знаех как виждам играта и как искам да играя. Поглеждайки назад, се гордея с начина, по който го правех. Съдейки по реакциите, сега ни липсват такива играчи, които имаха различен подход и виждаха играта като нас. Невинаги става въпрос за това да тичаш като луд, а да тичаш умно. Всички велики играчи знаят това."

"Важно е мениджърът, щабът и съотборниците да дадат на Рашфорд този малък тласък, от който има нужда. В клуба има невероятни хора. Той трябва да говори с Кристиано и да го помоли за съвет. Аз не говорих с никого от съотборниците си, когато бях в лош период. Бях срамежлив и приемах нещата доста лично, а това бе моя грешка."

"Ако има някой в отбора, който има достатъчно опит и е икона в света на футбола, какъвто е Роналдо, тогава отиди при него и го помоли за съвет. Сигурен съм, че той ще отдели време и ще даде мъдри съвети. Единсон Кавани също бележи във всеки отбор, в който отиде. Трябва да говори и с него. Не бъди като мен, говори със съотборниците си, защото този цикъл с лошата форма може да продължи безкрайно“, заяви Бербатов.