Българският нападател Димитър Бербатов вярва, че защитникът на Лестър Хари Магуаър може да реши проблемите на „червените дяволи“ в отбрана. Според родния талант, именно футболист от неговата класа трябва да търси Жозе Моуриньо през зимния трансферен прозорец.

„Ако имаш щастието да купиш някого през януари, то трябва да знаеш как той ще се впише в тима. Футболист от друго първенство би се интегрирал много по-трудно от такъв, който идва от английски тим. Ако пък искаш да купиш централен защитник, то трябва да помислиш как той ще си партнира в отбрана с останалите. Може да купиш наистина добър футболист, но ако нещата не сработят се отваря друг проблем. Смятам, че Юнайтед има нужда от играч, който умее да играе с топката и не се притеснява, когато е под напрежение и някой го атакува“, коментира Бербатов.

„Бях много впечатлен от Хари Магуаър на Световното. Харесвам, когато има класа в един защитник, защото това е от полза на целия отбор“, каза още той.

Хари Магуайър бе трансферна цел за Манчестър Юнайтед през лятото, но в крайна сметка „червените дяволи“ не успяха да осъществят сделка с Лестър.