Българската звезда Димитър Бербатов взе отношение по неразбориите в бившия му клуб Манчестър Юнайтед. В последно време английските медии не спират да пишат за скандали между мениджъра Жозе Моуриньо и най-скъпия играч в историята на "червените дяволи" Пол Погба. 

Информациите варират от сигурно напускане на френския халф, който бил недоволен от ситуацията на "Олд Трафорд", до предстоящо уволнение на Специалния заради тези проблеми и заради слабия старт на сезона. Но според Бербо, нито едно от двете неща не трябва да се случва. 

"Нито един от двамата не би трябвало да си тръгва. Аз вярвам, че всичко това са само спекуалции и нагнетяването на напрежението не помага по никакъв начин. Трябва да се промени фокусът изцяло и да се мисли само върху футбола."

"В голям клуб винаги има играчи с огромно его, които искат да печелят на всяка цена. Това понякога създава търкания между тях и мениджъра, но в огромните клубове е така и това не е нещо необичайно и плашещо."

"Когато си голям мъж, вече знаеш как да се справиш с такава ситауция и аз съм сигурен, че е така и в момента. Но когато постоянно се внася напрежение отвън в клуба, това не помага на отношенията между двете страни. Аз съм вече далеч от отбора и не съм запознат как стоят точно нещата, чета това, което четат и останалите."

"Но ако наистина се случва нещо между замесените хора, те трябва да бъдат оставени да се справят сами с това, а аз съм сигурен, че знаят как да го направят. Всички сме хора, правим грешки, но в крайна сметка фокусът трябва да е върху случващото се на терена", заяви Бербо пред "Мирър".