Манчестър Юнайтед победи като гост Тотнъм с 1:0 с попадение на Маркъс Рашфорд в 44-ата минута на двубоя от 22-ия кръг на Премиършип. Давид де Хеа направи феноменални спасявания и запази успеха на отбора си, а това беше и 6-а поредна победа на "червените дяволи" във всички турнири и 5-а поредна в първенството.

С актив от 41 точки Юнайтед заема 6-ото място, колкото има и Арсенал, но "топчиите" имат по-добра голова разлика. Тотнъм са на третото място с 48.

В началните минути на двубоя Тотнъм тръгна по-добре и още в 9-ата минута Сон пусна отличен пас към Уингс, но той вместо да стреля пусна топката към Сисоко, който не съумя да стигне до кълбото на далечната греда. Две минути по-късно Джеси Лингард се възползва от грешка на Алдервейрелд, но стреля неточно. В следващата минута и Рашфорд стреля слабо и Лорис улови кълбото.

Марсиал стреля опасно в 18-ата минута на срещата, но Лорис се намеси и изби в корнер. В следващите минути Кейн имаше възможност да нанесе точен удар, но не сполучи. Хари Кейн вкара топката в мрежата на Юнайтед в 31-ата минута на срещата, но беше в положение на засада и попадение нямаше. Деле Али опита да матира Де Хеа в 37-ата минута, но не сполучи да се разпише.

В 44-ата минута на срещата Маркъс Рашфорд откри резултата в полза на "червените дяволи". Пол Погба пусна феноменален пас към нападателя на Юнайтед и той не сбърка, пронизвайки вратаря на Тотнъм. Първото полувреме завърши с аванс на Юнайтед с 1:0. На трибуните освен сър Алекс Фъргюсън е и бившият играч на двата тима Димитър Бербатов.

През втората част домакините тръгнаха да изравняват резултата. Сон опита да изравни в 47-ата минута, но Де Хеа спаси без проблеми. Две минути по-късно Кейн стреля, но отново вратарят на Юнайтед се справи. В 50-ата минута Деле Али стреля опасно, вратарят на гостите се справи ефектно. Пол Погба отправи невероятни удари към Лорис, който не остави шансове на играча на Юнайтед и запази отбора си в срещата.

Дойде ред и на Давид де Хеа да демонстрира рефлекс и да спасява отбора си. В 66-ата минута Деле Али получи пас от Кейн и стреля, но вратарят спаси, а четири минути по-късно отново испанският вратар спаси удар на Алдервейрелд. В 74-ата минута отново Де Хеа спаси удар на Деле Али.

Де Хеа отчая за пореден път Хари Кейн в 86-ата минута, който стреля опасно, а това беше и 10-ия точен удар към вратата на Юнайтед. В крайна сметка Юнайтед заслужи успеха и трите точки.

Голмайстор:
0:1 Рашфорд (44)

Съставите на двата отбора:

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Сисоко, Уингс, Ериксен, Али, Сон, Кейн

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Джоунс, Линдельоф, Йънг, Ерера, Матич, Погба, Марсиал, Лингард, Рашфорд

съдия: Майк Дийн