Наставникът на Арсенал Микел Артета нямаше как да бъде доволен след загубата с 2:3 от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“. Испанецът бе на мнение, че е очаквал тимът му да спечли нещо от този мач и е останал разочарован, че това не се е случило.

„Разочарован съм, че не взехме нещо от този мач. Но ако трябва да бъда реалист, когато получиш три гола на „Олд Трафорд“, става много трудно да си тръгнеш с добър резултат. Доволен съм от представянето ни. Хареса ми всеотдайността и куража, които нашият млад отбор показа на този стадион, но това не се оказа достатъчно“, сподели Артета.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Младият специалист коментира и първия гол в мача, който падна докато Давид Де Хеа бе контузен и се превиваше на земята.

„Досега не бях виждал подобно нещо. Това бе странен гол. Ние спорехме помежду си, но не знаехме какво трябва да очакваме в тази ситуация. ВАР обаче го провери, така че голът е редовен“, бе на мнение испанецът.

Артета анализира и представянето на своя тим в двубоя.

„Започнахме добре, но след това дадохме инициативата на съперника. Започнахме да губим лесни топки в опасни позиции по терена. Дадохме възможност да ни атакуват. При първия гол се бяхме прибрали твърде назад и не успяхме да се измъкнем от пресата. След това имахме контрола за кратко, но получихме още едно попадение преди почивката. Второто полувреме отново започнахме силно и доминирахме. След като изравнихме за 2:2, трябваше да натиснем и да опитаме да потърсим и победата, но отново направихме голяма грешка, която ни коства мача. Не видях дузпата и не искам да я коментирам. Целта ни е да печелим подобни сблъсъци. Макар да играхме добре, явно това не е достатъчно. Това трябва да ни бъде за урок, че трябва да правим доста неща по-добре“, каза още мениджърът на Арсенал.