Говорейки след неотдавнашните проблеми с контузията на Алехандро Гарначо, Ерик тен Хаг намекна, че Микел Артета не е имал проблеми с много контузени играчи, докато той е трябвало да се примирява с ограничен състав. Ранните контузии на Такехиро Томиясу и Уилям Салиба по време на мача от Лига Европа в четвъртък скоро доказаха, че нидерландският мениджър греши и двамата играчи могат да се окажат сериозни липси за Арсенал в битката за титлата.

Говорейки след мача, Артета имаше желание да изясни нещата, изброявайки всички проблеми на неговия отбор през цялата кампания.

"Имахме контузии през целия сезон. Имахме Емил Смит Роу аут за четири месеца, Габриел Жезус аут за четири месеца, Алекс Зинченко за два месеца и половина, Томас Партей за месец и половина, Еди Нкетиа за месец и половина. Вече имахме доста контузии, но се справихме с това", сподели Артета.

Въпреки оплакванията на Тен Хаг, Арсенал се справи добре с такива значителни загуби, което се доказва от преднината на отбора от пет точки на върха на Висшата лига. Изглежда, че Артета е извлякъл най-доброто от тима си. Но "артилеристите" ще се борят да се справят със загубите от Томиясу и Салиба, чакайки да бъде уточнено за какъв период ще бъдат аут от терените.