Истинска мешавица от футболни емоции, по дни и кръгове, и дори турнири видяха феновете на английския футбол през миналата седмица.

35-ят кръг във Висшата лига се игра една седмица, имаше един отложен двубой между другото, от 31-я кръг, и разбира се, двата полуфинала за ФА Къп.

Новината пък дойде от "Емирейтс", защото Арсен Венгер най-после се реши на голямата стъпка - напускане на Арсенал.

Ексклузивно: Арсен Венгер напуска Арсенал!

А кръгът дори не е приключил, защото тази вечер на "Гуудисън Парк" се срещат Евертън и Нюкасъл.

Заради полуфинала помежду си в събота, Тотнъм и Ман Юнайтед изиграха своите гостувания от 35-я кръг във вторник и сряда.

Тотнъм се подхлъзна лошо в Брайтън, където стигна само до 1:1 и изостава с три точки от Ливърпул за третото място в класирането.

Ман Юнайтед пък от своя страна вече има три точки аванс пред Ливърпул на втората позиция след успех с 2:0 в Борнемут.

Другите два полуфиналиста за ФА Къп -  Саутхемптън и Челси също играха посред седмицата за първенство. Саутхемптън направи 0:0 в Лестър, докато лондончани изиграха отложения си мач с Бърнли от 31-я кръг, също в четвъртък.

Автогол помогна на Челси, след като Кевин Лонг откри в собствената си мрежа в 20-та минута. Бърнли изравни, преди Виктор Моузес да запази живи, макар и илюзорни, надеждите на "сините" за Топ 4.

Ливърпул подобно на Тотнъм не спечели мача си от кръга, като УБА изкопчи 2:2 от "червените", наваксвайки от 0:2. Уест Бромич обаче е на точка от сигурно изпадане.

Арсенал взе победа в лондонски сблъсък с Уест Хем с 4:1, но голямата новина дойде от мениджъра Арсен Венгер. Французинът реши, че е дошло времето му и каза au revoir, подавайки си оставката след десетилетия начело на лондончани.

Ерата „Арсен Венгер“ в снимки

Новичкият шампион Ман Сити не спря и се разправи лошо със Суонси с 5:0.

Най-интересното разбира се се случи на "Уембли".

Деле Али хвърли в екстаз Тотнъм като откри още в 11-та минута. Алексис Санчес обаче попари "шпорите" с изравнително попадение в 24-та, а Андер Ерера се превърна в героя за "червените дяволи" през второто полувреме с победния гол.

Двамата централни нападатели на Челси пък се развихриха във втория полуфинал. Оливие Жиру и Алваро Мората донесоха класирането на "сините" за финала на 19 май.

Саутхемптън пък остава съсредоточен върху битката си за оставане в елита на Англия...