Алексис Санчес записа едва 12 минути игрово време в дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити (0:2) на „Олд Трафорд“. Чилиецът не само не успя да помогне на своя отбор по никакъв начин, но и докосна само веднъж топката. И все пак ще прибере бонус от 75 хиляди паунда.

30-годишният чилиец се появи в игра в 83-та минута на мястото на Матео Дармиан, но нямаше ефекта, който Оле Гунар Солскяер искаше.

Единственото докосване на топката от страна на Санчес бе в средата на терена, но поне успешно комбинира със свой съотборник.

В седемте минути от редовното време и петте добавени, Санчес не успя да отправи нито един удар по посока на вратата на Манчестър Сити или да докосне топката в наказателното поле на съперника.

Поражението на Манчестър Юнайтед с 0:2 означава, че надеждите на отбора да завърши в челната четворка и да се класира за Шампионска лига претърпяха още един удар.

Заплатата на Санчес в Манчестър Юнайтед възлиза на 505 хиляди паунда на седмица.

Участието на Санчес в дербито на Манчестър е донесло в смектата на чилиеца още 75 хиляди паунда на бонус, които са договорени от неговия агент Фернандо Феличевич.

Всеки път, когато Санчес играе за Манчестър Юнайтед в мач от Премиършип или Шампионска лига - независимо дали започва като титуляр или влиза в игра от резервната скамейка – той получава допълнителен бонус.

През настоящия сезон чилийският футболист е вкарал само два гола в 24 мача.