Легендарният шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън прави интересно сравнение в книгата си Leading, излязла през 2015 година. Повод за припомняне на думите на специалиста станаха спекулациите, че Хари Кейн може да премине от Тотнъм в Манчестър Юнайтед.

В книгата си Фъргюсън говори именно за трудните преговори с „шпорите” и най-вече президента на клуба Даниел Леви.

СНИМКИ!

Примерът, който шотландецът дава е именно с бившия български нападател Димитър Бербатов, който премина от Тотнъм в Юнайтед през 2008 година.

“Когато научихме, че Леви се пробва да продаде Бербатов на Манчестър Сити, веднага наехме чартър и го изпратихме да докара играча в Манчестър, за да се разберем за личните му условия, и както си мислех в този момент, за трансферната сума”, пише Фъргюсън.

„Точно тогава Леви каза, че се нуждае от Фрейзър Кембъл – един от най-младите ни нападатели, като част от сделката. Дейвид Гил (тогавашният изпълнителен директор на Юнайтед) се измъкна, а Леви увеличи трансферната сума. В крайна сметка, за да успеем да приключим сделката навреме, и да добавим сол в раната, изпратихме Кембъл в Тотнъм и платихме по-високата сума. Чак до полунощ подписвахме и изпращахме документи по факса, за да сме сигурни, че всички те ще бъдат готови преди изтичането на крайния срок. Цялото това преживяване бе много по-болезнено от операцията за смяна на тазобедрената ми става”, допълва великият сър Алекс Фъргюсън.