Манчестър Юнайтед осъществи един от най-запомнящите си обрати, побеждавайки Саутхемптън с 3:2 като гост в ранния неделен мач от десетия кръг на Висшата лига. В герой за "червените дяволи" се превърна Единсон Кавани, който влезе от резервната скамейка на почивката и се отчете с асистенция и два гола гола за крайния резултат.


В седмата минута Маккарти излезе неразчетено и позволи на Грийнууд да вкара от малък ъгъл, но бе бързо настигнат от Вестергор, който му оказа сериозна преса и младокът не успя да уцели очертанията на празната врата.

В 16-ата минута Фернандеш получи фронтално срещу вратата и шутира с десния крак, но топката мина агонизиращо близо до десния страничен стълб след намеса на Маккарти. При последвалия корнер бранител на домакините изчисти в нов ъглов удар. След изпълнението му обаче не се стигна до нищо опасно.

5 минути по-късно Лорд-Праус центрира от пряк свободен удар, но Линдельов изчисти в корнер. Отново Лорд-Праус изсипа топката в пеналтерията на първа греда, където Беднарек бе най-съобразителен, засече с глава и откри резултата.

В 27-ата минута Уокър-Питърс бе намерен на втора греда, би по земя, но намери дясната греда след рикошет в играч на "червените дяволи". 

В 30-ата минута Маккарти сбърка при изнасянето на топката, Грийнууд стреля, но право в него. При добавката пък Фернандеш би в стража на домакините и също не успя да изравни.

Три минути след това Джеймс Лорд-Праус изпълни великолепен пряк свободен удар, с който матира безкомромисно Де Хеа за 2:0.

В 50-ата минута Лорд-Праус прати топката в наказателното поле, но този път отбраната на гостите изчисти безметежно.

120 секунди по-късно Маккарти отново сюрпризира Юнайтед, спасявайки изстрел на Маркъс Рашфорд, който се бе отскубнал от опеката си.

В 56-ата минута Ван де Беек подаде на Кавани пред малкото наказателно поле, но опитът на уругваеца мина над напречната греда след рикошет в играч на Саутхемптън.

В 60-ата минута все пак 20-кратният шампион на Англия намали. Кавани подаде на непокрития в пеналтерията Фернандеш, който се обърна на 180 градуса и моментално разпечата вратата на Маккарти - 2:1.

В 69-ата минута Уан-Бисака центрира от десния фланг, но мерникът на Кавани му изневери със сантиметри встрани.

Едва 5 минути след това Кавани отново бе в центъра на събитията. Маккарти изби след корнер, топката попадна у Фред, той сви надясно към Фернандеш, който намери свободния уругваец и бившият стрелец на Наполи и ПСЖ разстреля с глава домакините.

В 79-ата минута Адамс овладя в наказателното поле, обърна се и пробва късмета си по диагонала, но в аут.

В 92-ата минута вездесъщият Единсон Кавани демонстрира голмайсторските си способности за пореден път. Маркъс Рашфорд центрирана по фантастичен начин в наказателното поле и четвъртият в света от Мондиал 2010 смрази Маккарти с брутален изстрел с глава - 2:3.


Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Вестергор, Беднарек, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг (Ндиалу 90'), Дженепо (Лонг 72'), Уолкот, Адамс.

Резерви: Форстър, Стивънс, Диало, Тея, Ндиалу, Обафеми, Лонг

Мениджър: Ралф Хазенхютъл

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа (Хендерсън 45'), Уан-Бисака, Линдельов, Магуайър, Телес (Уилямс 84'), Фред, Матич, Ван де Беек, Фернандеш, Грийнууд (Кавани 45'), Рашфорд.

Резерви: Хендерсън, Фосу-Менса, Туанзебе, Уилямс, Джеймс, Мата, Кавани.

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 

Стадион: "Сейнт Мери"

Главен съдия: Джон Мос