Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че класирането за 1/2-финалите в Лига Европа е добро, но недостатъчно постижение за клуб с амбициите на "червените дяволи".

В понеделник Юнайтед надви с 1:0 след продължения датския Копенхаген, а в неделя ще направи опит да се класира за финала за първи път от 2017 година, когато спечелиха срещу Аякс, а съперник в 1/2-уфиналите ще бъде Севиля.

"През сезона изиграхме два полуфинала, но сега искаме да направим следващата стъпка. Да достигнем полуфиналите е добро постижение, но за Манчестър Юнайтед това не е достатъчно. Отборът се развива и е все по-гладен за успехи. Трябва да сме сигурни, че неуспехите за двете купи в Англия ще ни мотивират да не изпитваме болката от отпадането отново. Всички знаем колко неприятно е чувството на загуба и не искаме това да се случва в неделя", заяви Оле пред клубната телевизия.

Той допълни, че футболистите му са в добро състояние, въпреки че играха 120 минути срещу датчаните.

"Физически сме добре. В тази фаза на сезона всички отбори имат страшно много мачове зад гърба си. Сега решително е кой е най-устойчив психически. Знаем, че всички са уморени, но искаме другите да бъдат по-уморени от нас. Това се постига чрез здрава психика, концентрация и фокус. Всеки от оставащите мачове може и вероятно ще бъде решен от някоя минимална грешка. Затова е много важно да запазим концентрацията на футболистите", продължи той.

"Мачовете на директна елиминация в една среща ни предлагат чувство като на световно или европейско първенство. Нямаш втори шанс и знаеш, че трябва да оставиш всичко на терена, ако искаш да спечелиш. На мен това ми харесва. Подготовката за мачовете е различна, но това е най-добрият вариант за приключване на турнира", завърши норвежкият наставник.