Челси спечели купата на Футболната асоциация в Англия за осми път в историята. На финала в най-стария футболен турнир в света лондончани победиха с 1:0 състава на Манчестър Юнайтед, който е 12-кратен носител на трофея.  Пред пълните трибуни на легендарния "Уембли" дузпа, реализирана от Еден Азар преди почивката осигури ценния успех в полза на "сините".

Челси завърши по силен начин една разочароваща кампания, в която отборът остава извън Шампионската лига.  В 22-ата минута Фил Джоунс извърши нарушение срещу Азар в наказателното поле и белгийският национал лесно реализира отсъдената дузпа.  Ромелу Лукаку, който принудително остана на резервната скаймека за "червените дяволи", се появи в игра след почивката.

Нападателят беше близо до изравняването, както и неговите съотборници Алексис Санчес, Неманя Матич и Пол Погба, но вратарят на "сините" Тибо Куртоа на няколко пъти спаси сигурни попадения.

Манчестър Юнайтед завършва сезона без нито един спечелен трофей, на второто място във Висшата лига. Двубоят беше под номер 300 във всички турнири за Еден Азар с екипа на столичани.

Челси взе реванш за загубения финал срещу Арсенал за купата на Футболната асоциация през миналата кампания, въпреки това мениджърът на "сините" Антонио Конте вероятно ще напусне поста си през лятото.