Да получиш предложение за професионален договор от любимия ти отбор най-вероятно е мечта на всяко дете. А ако този отбор е един от най-големите в света? Въпросът сякаш изглежда безсмислен. Сигурни ли сте?

Именно в такава ситуация бе попаднал Оливър Гил. В момента, в който талантът бе на път да пробие в първия отбор на "червените дяволи" обаче той предпочете да зареже футбола и да заложи на образованието, отивайки в университет.

През декември 2009 Оливър, син на бившия изпълнителен директор на Юнайтед Дейвид Гил, бе на резервната скамейка на отбора за мача срещу Волфсбург в Шампионската лига, в който хеттрик на Майкъл Оуен донесе трите точки на Юнайтед.

А 18 месеца по-късно Гил отказа предложение за нов договор на "Олд Трафорд" и отиде в университет, за да учи икономика.

В момента 26-годишният бивш футболист работи в застрахователния отдел на PricewaterhouseCoopers. Вестник "Индипендънт" се свърза с него, за да разбере как се стига до решението да откажеш на един от великите отбори и дали Гил съжалява за решението си.

"Беше много трудно решение. Питат ме често защо го взех и никой не ми е казал, че е добро решение, но аз държа на него. Понякога съжалявам, когато работя дълги часове, но не съм съжалявал прекалено много", заяви Гил.

През 2010 Гил изигра един месец в Брадфорд Сити, който тогава бе в Лига 2, а именно тогава са дошли и мислите, че не би искал да се подвизава на по-ниските нива на футбола.

"Мъжкият футбол бе добър обучителен процес, не ме отврати, но може би ме накара да осъзная, че не е животът, който искам. Не беше същото като тренировките в Карингтън, тренирахме в местни училища, нямаше фитнес. Беше другата, по-ниска, страна на футбола, така че ми отвори очите в другата посока..."

"Не бих казал, че е имало един момент, в който не съм попаднал в състава и съм решил, че трябва да се махна или нещо такова. По-скоро беше, че с периода под наем осъзнах, че няма да достигна нивото, което искам. Че няма да бъда играч в Премиършип - виждах къде бяха слабостите, които нямаше как да преодолея. Осъзнах, че няма да бъда играч на Манчестър Юнайтед, виждах как приятелите ми се забавляват, а аз трябваше да реша какъв живот исках за себе си."

"Исках да дам шанс на университета и мислех, че ще ми хареса, не че не се насладих на втората ми пълна година в Юнайтед, но виждах, че няма да играя за Манчестър Юнайтед или за друг отбор в Премиършип. Щях да играя някъде, където не искам да играя в по-ниските нива и това не ме привличаше."

"Ако можеш да взема решението отново, нямаше да го променя, беше правилното за мен, въпреки че не е правилното за всеки", е големият извод на Гил.