Манчестър Юнайтед потрепери, но достигна до пълен обрат при гостуването си на Кристъл Палас от 29-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе богат на голове и в крайна сметка завърши с победа за "червените дяволи" от 3:2. На "Селхърст Парк" лондончани изненадващо поведоха в резултата с гол на Андрос Таунзенд, а Патрик ван Анхоолт удвои за домакините в 48-ата минута. Ромелу Лукаку върна интригата в срещата с гол в 76-ата минута, а Неманя Матич донесе успеха на "червените дяволи" секунди преди последния съдийски сигнал с брилянтно попадение.

Двубоят започна с положение на сметката на домакините. В 6-ата минута Джеймс Томкинс опита атрактивно да мушне топката във вратата на Де Хеа със задна ножица, но кълбото не намери очертанията на вратата.

Веднага след това Алексис Санчес стреля с глава отблизо, но Хенеси спаси.

В 11-ата минута изненадващо домакините откриха резултата. Бентеке бе намерен на фланга, след което пусна към Таунзенд на границата на наказателното поле.Той от своя страна отправи силен шут, а топката се отклони в Линдельоф и влезе в мрежата на Де Хеа за 1:0.

Атаките на домакините не преставаха, а в 18-ата минута Сорлот преодоля защитник на „червените дяволи” и напредна отдясно. След това стреля към вратата на Де Хеа, но стражът внимаваше.

В 27-ата минута отново Таунзенд опита удар от дистанция, но топката мина над вратата.

Пет минути преди края на полувремето Джеси Лингард реши да опита късмета си от границата на пеналта, но ударът му по земя не бе точен.

Три минути след старта на втората част бяха нужни на „орлите” да удвоят резултата. Ван Аанхолт се оказа най-съобразителен след бързо извършен фаул от Матич, холандецът се откъсна и с премерен изстрел матира Де Хеа.

В 53-ата минута сртажът на домакините Уейн Хенеси излезе неразчтено при корнер за манчестърци. Крис Смолинг успя да засече центрираната топка с глава, но топката мина на сантиметри от дясната греда. В крайна сметка бе отсъдено и нарушение в атака.

Само две минути по-късно отново Смолинг успя да прониже вратата на „орлите” и да върне интригата в двубоя. Антонио Валенсия вдигна кълбото, където на далечната греда оставен непокрит бе защитникът на манчестърци и той с глава не сбърка - 2:1.

В 66-ата минута Ван Атхолт центрира за Бентеке в наказателното поле. Белгиецът успя да стреля с глава, но неточно.

Секунди по-късно Погба завъртя хубаво топката от границата на наказателното поле, но Хенеси отказа французина с блестящо спасяване.

Юнайтед стигна до равенството в 76-ата минута. Топката попадна в Лукаку, който успя да задържи в наказателното поле и през няколко бранители на "орлите" да прокара топката край Хенеси за 2:2.

Секунди по-късно Де Хеа отново с блестяща проява буквално спаси кожата на тима си след опасен удар с глава на Бентеке.

В добавените минути на срещата Неманя Матич се превърна в герой за тима си, след като от около 22/23 метра прониза мрежата на Хенеси за 3:2.

Така Юнайтед отново се изкачи на втората позиция в класирането, изпреварвайки Ливърпул с 62 точки. Кристъл Палас пък не успя да изплува от зоната на изпадащите и остава 18-и с 27 точки.