Напоследък Жозе Моуриньо използва документалния филм, посветен на Манчестър Сити, за да отправи остри думи към градския съперник на своя Юнайтед.

Специалния нарече "гражданите" "богат клуб", който обаче "не може да си купи класа".

Въпросният филм "Всичко или нищо" е дело на Amazon Prime и бе пуснат онлайн тази седмица. В него се проследява изминалия сезон на Сити, в който тимът на Пеп Гуардиола спечели титлата със 100 точки актив.

Моуриньо явно се е запознал със съдържанието на лентата, в която самият той е един от главните герои, представен като големия съперник.

"Мсля, че може да имаш фантастичен филм, уважавайки другите. Няма нужда да си неуважителен."

Филмът за Сити показва ексклузивни кадри от съблекалнята на отбора и е в осем части. "Не съм гледал филма, но знам някои неща за него. Реакцията ми е, че ако си богат клуб, купуваш топ футболисти, но не можеш да си купиш класа. Това ми е първата реакция. Втората ми реакция е, че понеже съм във филма, мога да поискам комисионна."

Моуриньо не пропусна да се заяде и с дербито на Манчестър на 7 април. Тогава победа на Сити осигуряваше титлата предсрочно. Тимът на Гуардиола водеше с 2:0 на почивката, но Юнайтед обърна до 3:2.

Домакините бяха подготвили и специални фланелки в случай, че си осигурят титлата, но успехът на Юнайтед отложи празненствата с дв еседмици.

"Знаете, филм без мен не продава. Трябваше да бъда в него. Но ако ми пратят една от тези фланелки, които имаха в съблекалнята, когато играхме там, на фланелките пишеше: "Направихме го в дерби." Ако ми изпратят една от тези фланелки, се отказвам от комисионна."