Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана изключително ядосан от промяната на датата на четвъртфиналния мач за Купата на Англия срещу Челси, който ще се играе на „Стамфорд Бридж“. Двубоят бе изместен за понеделник вечерта. „Червените дяволи“ се класираха за осминафиналите на Лига Европа, което означава, че на отбора ще му предстои друга възлова среща три дни по-късно след визитата в Лондон.

„Наистина съм изумен, че това решение е взето преди да бъде изтеглен жребият за Лига Европа за следващата фаза, защото в този момент никой не може да знае срещу кой отбор ще играем, къде ще бъде първият и къде вторият мач“, коментира Моуриньо.

„Представете си, че играем с Челси в понеделник и след това ни предстои гостуване в Русия, Турция или Гърция? Мисля си, че никой не го е грижа за нас. Интересите на клубовете трябва да се поставят на първо място“, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

„Няма да играя срещу Челси с втория ни отбор. Не мога да играя срещу Челси с отбора ни до 21 години, както направи Манчестър Сити през миналата година. Ние сме Манчестър Юнайтед и не може да направим подобно нещо. Няма да направя такова нещо като мениджър на Манчестър Юнайтед. Няма да постъпя така в мача за Купата на Англия, защото турнирът не е виновен за това решение взето от ръководните фактори в английския футбол. Купата на Англия е красива, това е историческа надпревара“, продължи Специалния.

Моуриньо започна психологическа война с Челси

„На някои от футболистите ни ще им се натрупат множество мачове. Ще трябва да направя ротации, но някои от момчетата ще трябва да направят и поредица от изиграни двубои“, каза още Жозе Моуриньо.