Жозе Моуриньо става все по-гневен към ръководството на Манчестър Юнайтед, а причината е липсата на активност на трансферния пазар.

Специалния отчаяно иска да привлече нов централен халф през следващия месец, който да разреши проблемите на тима в дефанзивен план, които според него се дължат на липсата на действия през лятото.

Зимният трансферен прозорец ще се отвори съвсем скоро и действията в него на ръководството може би до голяма степен ще покажат каква е вярата в Моуриньо и дали той ще остане начело поне до края на сезона.

Агентът на специалиста Жорже Мендеш публикува изявление през миналата седмица, че от клуба са "много щастливи" от своя клиент. Самият Моуриньо обаче не изглеждаше особено убеден в това след поражението с 1:2 от Валенсия в Шампионска лига.

Моуриньо е готов да се раздели с Ерик Байи, Маркос Рохо и Фил Джоунс, за да напълни касата със средства за привличането на централен защитник, но пасивността на шефовете определено го притеснява. Смята се, че Юнайтед проявява интерес от Тоби Алдервейрелд (Тотнъм), Калиду Кулибали (Наполи) и Милан Шкриниар (Интер).

"Никой важен от шефовете не беше във Валенсия. Приближаваме се до началото на трансферния прозорец и никой не знае нищо", споделя близък до Моуриньо човек за The Telegraph. "Те работят върху продажбата на играчи, не работят да куят играчи. А имат 58 скаути и трима шефове на скаутите. Това е смешно. Жозе смята, че това не е най-добрият начин да управляваш футболен клуб."