Спомняте ли си кога легендарната трибуна „Коп” на „Анфийлд” е аплодирала неистово Манчестър Юнайтед, от първия до последния човек. Никога? Грешен отговор.

На 20 август 1971 година

Феновете на „червените дяволи” познават този стадион като дома на един от най-големите си съперници – Ливърпул. Но пред 48 години Манчестър Юнайтед домакинства на „Анфийлд” мач срещу Арсенал.

Няма много причини, по които да си представите, че „Коп” ще аплодира „дяволите”, но това наистина се случва. Отборът на Манчестър Юнайтед е наказан да посрещне „артилеристите” на „Олд Трафорд”, заради проблеми с феновете през целия предишен сезон 1970/71. В един от мачовете в края на кампанията от агитката дори полетяват ножове, поради което тимът понася тежката санкция.

От ФА забраняват на клуба да играе първите си два домакински мача за новия сезон на свой терен и вместо това трябва да намерят неутрален.

След две победи като гост тимът на Франк О’Фаръл посреща Арсенал на „Анфийлд” пред 27 649 души. Феновете на „червените дяволи” са настанени на легендарната трибуна „Коп”, за да гледат мача.

Арсенал повежда, но след това „домакините” успяват да обърнат до 3:1. Аплодисментите от „Коп” са за играчите на Манчестър Юнайтед.