Джейми Карагър потвърди, че Ливърпул е направил голяма грешка, когато е подкрепил Луис Суарес през 2011-а година в расисткия скандал с Патрис Евра. Легендата на Ливърпул се извини на бившия играч на Манчестър Юнайтед в студиото на Sky Sports.

Суарес получи осем мача наказание от Футболната асоциация, след като бе обявен за виновен, тъй като е обидил на расова основа Евра. Всичко стана на мача помежду им на „Анфийлд” през октомври 2011-а година.

Играчите на Ливърпул, включително и Карагър, отговориха на обвиненията с тениски в подкрепа на Луис Суарес по време на мача с Уигън през декември 2011-а година.

„Изказвам извиненията си, тъй като тогава сбъркахме. Направихме голяма грешка. Не лъжа, казвайки това. Не мога да не понеса и отговорност, тъй като бях втори капитан в отбора. Не съм сигурен обаче кой седя зад тази идея. Мисля, че играчи, близки до Луис се бяха разбрали да го направят това”, коментира Кара. „Не мисля, че има някой в Ливърпул, който да мисли, че това е правилно”.

Осем мача и 40 хиляди лири глоба за расиста Суарес

Говорейки за решението на Ливърпул, Евра каза: „Гледах мача и бях втрещен. Беше невероятно. Разбирам, че трябва да имаш подкрепата на съотборниците си, защото сте отбор, но след това, което стана… Какво послание оставяш на света? Да подкрепяш някой, който е наказан за расистки думи”, запита учуден Евра.

Суарес и Евра последствие напуснаха двата клуба през лятото на 2014-а година, докато Карагър се отказа от футбола през 2013-а.