Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона уверено сподели, че очаква мениджърът на отбора Жозе Моуриньо да донесе повече от един трофей в клубната витрина до края на сезона. Днес от 18,30 часа „червените дяволи“ имат шанс да вземат Купата на Лигата, ако във финала на турнира надвият Саутхемптън. Срещата ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Купата на Лигата: жадният за слава или обичайният заподозрян?

Макар че титлата във Висшата лига на този етап изглежда като непостижима цел, „червените дяволи“ все още са в битката за Лига Европа. В 1/8-финалите англичаните ще се изправят срещу руския Ростов, като всичко друго освен продължаване напред ще се счита за провал.

„Смятам, че Юнайтед ще спечели повече от един трофей през този сезон, а първият ще е Купата на Лигата. Моуриньо е победител, той е печелил много неща в хода на кариерата си. Той е един страхотен мениджър. Смятам, че с него Юнайтед ще постигне много успехи“, заяви Кантона.

„Първият трофей винаги е важен. В клуб като Юнайтед постоянни си под напрежение да печелиш всичко. Затова когато вземеш един трофей, натискът отслабва. Естествено, след това хората ще искат повече, но не мисля, че Жозе има какъвто и да е проблем с напрежението“, допълни някогашният нападател.