Ръководството на Манчестър Юнайтед е решило автоматично да удължи договора на младия нападател Маркъс Рашфорд. Той е обвързан с "червените дяволи" до 30 юни 2020 г., но в контракта му има опция за автоматично удължаване с една година, която може да бъде активирана едностранно от клуба по негово усмотрение. 

Въпросната клауза става активна от 1 юли и именно тогава босовете ще я използват Това ще им даде допълнително време да преговарят по новия договор на футболиста, тъй като засега разговорите са в тотален застой. 

Рашфорд претендира за седмично възнаграждение от 350 хил. паунда, което ще е повече дори от това на Пол Погба и по-малко само от Алексис Санчес. В момента той получава по 180 хил. паунда на седмица и това на практика означава, че иска двойно увеличение. 

"Червените дяволи" обаче не са готови да се ангажират чак с такъв скок на заплатата му и затова преговорите се точат толкова дълго. Интерес към 21-годишния нападател има от редица европейски клубове, като се споменават дори Барселона и Реал Мадрид, но това са по-скоро спекулации за вдигане на цената.