Манчестър Юнайтед остана на 12 точки от върха във Висшата лига, след като в неделя вечер загуби с 1:3 177-ото Дерби на Манчестър срещу градския съперник Сити.

Така момчетата на Жозе Моуриньо останаха 8-ми с едва 20 точки след 12 мача в шампионата. "Червените дяволи" са най-успешният клуб в историята на английския шампионат с 20 трофея. Последната титла на Юнайтед обаче бе през сезон 2012/2013 г. - финалната кампания на сър Алекс Фъргюсън начело на тима.

Огромните инвестиции, които се вливат в Манчестър Сити в последните 10 години, правят така че "гражданите" да изпреварят своя градски конкурент и да се настанят почти неуловимо на върха. Те спечелиха титлата три пъти, откакто "Абу Даби Юнайтед Груп" взе клуба през 2008 г., а в последния сезон резултатите бяха впечатляващи - рекорден брой голове - 106, и рекореден брой точки - 100, за петата "небесносиня" титла в историята.

В двубоя на "Етихад" се видя и огромната разлика в развитието на двата манчестърски колоса.

На фона на всичко това "Mirror" направи любопитна съпоставка с една евентуална титла на Юнайтед в шампионата през този сезон. Според повечето английски букмейкърски къщи подобен триумф за отбора от "Олд Трафорд" е оценяван със ставка 150/1.

Ето какво е по-вероятно да се случи, отколкото Манчестър Юнайтед да стане шампион:

По-вероятно изглежда бившият член на бандата "One Direction" - Хари Стайлс, да е следващият Джеймс Бонд (50/1). 

По-вероятно е принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл да кръстят бъдещото си дете Барак (100/1).

По-вероятно е нападателят на Брайтън & Хоув Албиън Глен Мъри да стане голмайстор на Висшата лига (66/1). В момента той е реализирал 6 попадения от началото на сезона.

Глен Мъри

източник: Gulliver/GettyImages

По-вероятно е бразилецът Фред да стане "Играч на сезона" във Висшата лига (100/1)

Фред

източник: Gulliver/Getty Images

По-вероятно е британската реалити звезда Джема Колинс да стане "най-красива дама" на Коледа (16/1)