Сър Алекс Фъргюсън каза, че назначаването на Дейвид Мойс за негов наследник в Манчестър Юнайтед е било правилното решение.

През 2013 година Фъргюсън слезе от поста на мениджър "Червените дяволи" след повече от четвърт век начело и посочи Мойс за новия първи човек на "Олд Трафорд". Бившият мениджър на Евертън обаче не успя да се справи с напрежението и след само 10 месеца бе уволнен.

"Въобще не смятам, че направихме грешка с назначаването на Мойс. Той свърши страхотна работа в Евертън за 11 години и е чудесен специалист. Той бе точният избор за нас. За съжаление обаче, нещата за него не се получиха", обяви 73-годишният Фъргюсън пред Би Би Си.

Сър Алекс каза още, че Райън Гигс е могъл да приеме щафетата от него, но това е било възмножно, само ако уелсецът е прекратил футболната си кариера по-рано.

"Ако Райън Гигс се бе отказал преди 6-7 години, да речем, когато бе на 35, щях да го взема за мой асистент и след оттеглянето ми да го направя мениджър на отбора. Но нямаше как да кажа на който и да е играч да прекрати кариерата си, за да стане треньор."