Легендарният страж на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел разкритикува жестоко тима за показаното при победата над Ливърпул с 1:0 през уикенда.

Единственият точен изстрел на „червените дяволи“ в дербито от 22-ия кръг беше достатъчен, за да донесе трите точки, макар мърсисайдци да има надмощие през всичките 90 минути. Естествено, това не впечатли особено Шмайхел, който бе част от най-успешната ера в клубната история, когато Юнайтед диктуваше събитията на Острова и в Европа.

„Не мисля, че могат да печелят титлата. Не смятам, че отборът е достатъчно добър и виждам, че играчите не се наслаждават на футбола, който играят“, каза датчанинът.

Ван Гаал: Юнайтед още е в битката за титлата

„Срещу Ливърпул това бяха късметлийски три точки. Давид Де Хеа беше ключът, с който Юнайтед остана в мача, а когато имаш играч от световна класа като Уейн Рууни, нещо винаги може да се случи и то стана. Това са двата позитивни моменти от целия двубой.“

„Ако това ще е стилът на игра, който Юнайтед ще изповядва, не мисля, че могат да станат шампиони. Те трябва да бъдат изключителни късметлии във всеки кръг.“

Шмайхел също така си позволи да отправи индивидуални забележки към полузащитника Андер Ерера. „Трябва да се хвърляш здраво, да тичаш по целия терен и да бъдеш силен физически. Когато той получеше топката, се обръщаше и подаваше назад или настрани. Това не е начинът, по който искаме да игаем. Точно поради тази причина мачът беше толкова бавен. Юнайтед се нуждаеше от темпо и ако това момче прави обратното на това, което стори в неделя, значи ще се справи. Харесвам го като играч, но в крайна сметка и той попада под контрола на мениджъра“, допълни Шмайхел.