Опорният халф на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик смята, че е проява на лош вкус да се говори, че отборът може да повече усилия в името на своя мениджър Луис ван Гаал.

Серията без успех за „червените дяволи“ в първенството стигна 7 мача след загубата им с 0:2 от Стоук Сити на Боксинг Дей и днешното дерби срещу Челси (19, 30 часа, Diema Sport 2Gong Play)  се явява изключително важно за бъдещето на холандския наставник.

Рио: За Ван Гаал друг сезон в Юнайтед няма да има

Тежката ситуация обаче не пречи на Карик да се гневи на твърденията, че футболистите вече само чакат уволнението на треньора си.

„Неуважително е, когато хората говорят, че футболистите не се опитват в името на своя мениджър. Това ни наранява. Ние не сме такива хора“, каза Карик.

„Не печелим мачове и е справедливо да ни критикуват, че не вършим правилните неща на терена. Серията ни е ужасяваща, чувстваме се по същия начин. Много ни боли. Няма как да скрием това. Нещата стоят по този начини и от нас зависи да ги подобрим. Просто трябва да се помъчим да обърнем хода на събитията срещу Челси. Това е единственият път“, отчете Карик.